- 01:33Hira Tatlısı En Özel Tatlı Denediniz mi?
- 00:46Pizzanın böylesini denediniz mi?
- 21:29Osmanlı Bandırma Tatlısı
- 01:56Görünce şaşıracaksınız Sizi şaşırtacak tarifler
- 00:48Zeytinyağlı Yaprak Sarması Ustalardan Tarifler
- 01:42Böylesi Görülmedi Ustalardan Gül Tatlısı
- 19:48Yumuşacık Poğaça Denediz mi?
- 23:43Garnitürlü Pilav Tarifi Denediniz mi?
- 22:59Muhteşem Bir Çikolatalı Tart Ne Dersiniz?
- 15:42NATO'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması
- Altın174,823
- BIST112.122
- Dolar4,0406
- Euro4,9882
- Euro/Dolar0.00
- Sterlin5,6907
- İstanbul14 °C
- Ankara5 °C
- İzmir17 °C
- Konya11 °C
- Adana15 °C
- Antalya14 °C
- Diyarbakır12 °C
- Bursa10 °C
- Kayseri5 °C
- Kocaeli6 °C
- Şanlıurfa14 °C
- Gaziantep13 °C
- İçel19 °C

Çanakkale ve İstiklal savaşlarına katılmış son gazi emekli albay Mustafa Şekip Birgöl, İstanbul'da yaşıyor. Eskişehirli Yakup Satar'ın önceki gün vefatının ardından hayatta kalan son gazi olan 110 yaşındaki Albay Mustafa Şekip Birgöl'ün sağlığı oldukça iyi.
Geçtiğimiz gün yaşamını yitiren ve dün askeri törenle son yolculuğuna uğurlanan İstiklal Savaşı Gazisi Yakup Satar için Kanal A İnternet Haber olarak bizde "Son Gazimizi Kaybettik" başlığını kullanmıştık. Bu yanlıştan dolayı okuyucudan özür diler; İstanbul'da yaşayan gazimiz Mustafa Şekip Birgöl'e uzun ömürler dileriz.
Yemeklerini kendisi yiyebilen asırlık gazi Birgöl, ihtiyaçlarını kendisi görebilecek kadar evinin içinde yardımsız hareket edebiliyor. Birgöl'ün yaşayan gaziler arasında olduğunu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ortaya çıkarmıştı. Kayıtlardan ismini bulan Orgeneral Başbuğ, Birgöl'ün yaşadığını öğrendikten sonra İstanbul'daki evinde ziyarette bulunarak yanında 3,5 saat kalmıştı.
Albay Mustafa Şekip Birgöl'ün 7 dedesi de denizci subay. Nesiller boyu süren geleneği karacı subay olarak bozan o olmuş. Harp Okulu'nu bitirmeden Osmanlı Devleti döneminde savaşlar başlayınca onu da okul arkadaşları gibi cepheye sevk etmişler. Çanakkale Savaşları'na genç bir harbiyeli olarak katılan Mustafa Şekip Birgöl, Kurtuluş Savaşı'nda Yunan çetelerle mücadele etmiş. Yaşlı gazi, İstiklal Savaşı'nda teması olduğu Atatürk ile ilgili anılara sahip. Birgöl'e, okuması yazması olmayan Ayşe Hanım bakıyordu. Gazi, hizmetçisi Ayşe Hanım ile birkaç yıl önce resmî nikah kıyılarak evlendirildi. Bu yolla hizmetçi, gaziye daha özenle bakmaya teşvik edildi. Çünkü gazinin ölümü halinde emekli albayın maaşı resmî nikahlı eşine kalacak. Bir asrı çoktan deviren, kulakları ağır işiten İstiklal Savaşı gazisi albayın üç kızından biri olan Tamay yıllar önce, ikiz kızları İnci ve İpek'ten İnci ise 1 yıl önce vefat etmiş.



