- 01:33Hira Tatlısı En Özel Tatlı Denediniz mi?
- 00:46Pizzanın böylesini denediniz mi?
- 21:29Osmanlı Bandırma Tatlısı
- 01:56Görünce şaşıracaksınız Sizi şaşırtacak tarifler
- 00:48Zeytinyağlı Yaprak Sarması Ustalardan Tarifler
- 01:42Böylesi Görülmedi Ustalardan Gül Tatlısı
- 19:48Yumuşacık Poğaça Denediz mi?
- 23:43Garnitürlü Pilav Tarifi Denediniz mi?
- 22:59Muhteşem Bir Çikolatalı Tart Ne Dersiniz?
- 15:42NATO'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması
- Altın175,003
- BIST110.932
- Dolar4,0605
- Euro4,9845
- Euro/Dolar0.00
- Sterlin5,7275
- İstanbul14 °C
- Ankara9 °C
- İzmir14 °C
- Konya6 °C
- Adana16 °C
- Antalya15 °C
- Diyarbakır11 °C
- Bursa14 °C
- Kayseri4 °C
- Kocaeli11 °C
- Şanlıurfa14 °C
- Gaziantep11 °C
- İçel16 °C

Siirt'in Eruh ilçesinde bulunduktan sonra Bursa'ya getirilen 'Botan' ve 'Zuzu' isimli boz ayılar ballı süt ile besleniyor. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi altına alınan ayılar, daha sonra Karacabey'deki Ova Korusu Ayı Barınağına gönderilecek.
Siirt'in Eruh ilçesinin Dağdöşü köyünde vatandaşlarca bulunduktan sonra jandarmaya teslim edilen 2 boz ayı, Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ömer Kamburoğlu ve mühendis Nevzat Amcalar tarafından Bursa'ya getirildi. Uçakların kabul etmemesi sebebiyle bin 750 kilometrelik karayoluyla Bursa'ya getirilen ayılar, UÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Aytuğ, yaklaşık 15-20 günlük olan yavruların sık sık beslenmeleri gerektiğinden, bir süre hastanede kalacaklarını ifade etti. Aytuğ, ayıların daha sonra Karacabey'deki Ova Korusu Ayı Barınağına götürüleceklerini belirtti. Yavrulara verilen sütün laktozsuz olduğunu kaydeden Aytuğ, beslenmelerinin tam sağlanabilmesi amacıyla süte bal ve yumurta kattıklarına işaret etti.
Aytuğ, biri erkek biri dişi olan yavruların, biraz büyüdükten sonra bebeklere verilen meyve püresi gibi gıdalarla besleneceğini anlattı. Aytuğ, şöyle konuştu: "Karacabey'e götürdüğümüzde, oradaki küçük bölümde iki kardeş beraber kalacak. Daha sonra diğer yavruların yanına alacağız. Yavrulara çip takıldı. Genel muayeneleri yapıldı. Çok iyi durumdalar, bir problemleri yok. Bu yavruların anneleri olmadan doğada yaşamaları mümkün değil. Ayılar 2 yaşına kadar annelerine bağımlılar. Bu kadar küçük yavruların anneleri indeyken öldürülmüş olmalı."
Bu arada, Aytuğ, yavrulardan erkek olana Siirt'ten geçen Botan Çayı nedeniyle 'Botan', dişi olana ise 'Zuzu' adı verildiğini sözlerine ekledi.
CHA



