- 01:33Hira Tatlısı En Özel Tatlı Denediniz mi?
- 00:46Pizzanın böylesini denediniz mi?
- 21:29Osmanlı Bandırma Tatlısı
- 01:56Görünce şaşıracaksınız Sizi şaşırtacak tarifler
- 00:48Zeytinyağlı Yaprak Sarması Ustalardan Tarifler
- 01:42Böylesi Görülmedi Ustalardan Gül Tatlısı
- 19:48Yumuşacık Poğaça Denediz mi?
- 23:43Garnitürlü Pilav Tarifi Denediniz mi?
- 22:59Muhteşem Bir Çikolatalı Tart Ne Dersiniz?
- 15:42NATO'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması
- Altın174,678
- BIST110.932
- Dolar4,0605
- Euro4,9845
- Euro/Dolar0.00
- Sterlin5,7237
- İstanbul21 °C
- Ankara23 °C
- İzmir24 °C
- Konya21 °C
- Adana23 °C
- Antalya21 °C
- Diyarbakır22 °C
- Bursa25 °C
- Kayseri19 °C
- Kocaeli22 °C
- Şanlıurfa25 °C
- Gaziantep22 °C
- İçel23 °C

Tercüman Gazetesi yazarlarından Lale Şıvgın, Başbakan Erdoğanın son zamanlardaki siyaset değişikliğinin arkasındaki gerekçeye dair -Saadet Partisine atıfta bulunarak- ilginç bir iddia gündeme getirdi.
İşte o yazı
İktidarının ilk yıllarında devletin kurumlarıyla çatışan bir görüntü sergileyen AKPnin, ani bir tavır değişikliğine girmesi nasıl yorumlanmalı? Bu değişim samimi ve kalıcı mı yoksa ardında başka hesaplar mı var?
Bu soruya yanıt aradığım Saadet Partisi koridorlarında AKPdeki değişimin sırrı şöyle açıklanıyor:
Erdoğan Cumhurbaşkanlığına oynuyor. Bu yüzden bu makama ulaşıncaya kadar egemen güçlerle çatışmamaya özen gösteriyor. Erdoğanın devlete yaklaşması şeklinde yorumlanan bu tutum Erdoğanın kişisel olarak işine gelse de, AKPnin oyunu azaltır. Ekonomik kriz, terör, eğitim, adalet, sağlık ya da diğer alanlardaki yanlışlıklar karşısında sesini çıkarmayan bir iktidar oy kaybetmeye mahkum olur. Çünkü bu tutum halkın daha çok ezilmesine neden olur. Egemen güçlerle karşı karşıya gelmemek adına sessiz kalınması Erdoğanın köşk yolunu açabilir ama halkın AKPye olan teveccühünü de azaltır.
BUGÜN SP saflarında yer alan Erdoğanın eski yol arkadaşlarının görüşleri bu yönde. Doğrusu Fehmi Koru gibi isimlerin bile Erdoğan ile Gülün yer değiştirebileceği yönündeki yorumlarını da göz önünde bulundurduğumuzda, SPlilerin değerlendirmeleri hiç de mantık dışı gelmiyor. Erdoğan Köşk yolunu hedeflemiş ve bu yolda her hangi bir engel kalmaması için bir tavır değişikliğine gitmiş olabilir. Bu tavır değişikliğinin bir gereği olarak da geçmişte benimsediği kurumlarla çatışma politikasından vazgeçmiş olabilir.
Eğer tavır değişikliğinin sebebi gerçekten SP koridorlarında dillendirilen bu gerekçeyse; SPlilerin belirttiği gibi AKP uzun vadede oy kaybına uğrayabilir. Çünkü AKPnin en önemli kozu düzene karşı dik duran mağdur imajına sahip olmasıydı. Bu imajla iktidara gelen AKP, tabanına tavır değişikliğinin gerekçesini anlatmakta zorlanabilir. Taban ikna olmadığı sürece AKPyi iktidara taşıyan mağdur imajının zayıflaması kaçınılmazdır.
AKPdeki dönüşüm parti içinde farklı şekillerde yankılansa da şurası bir gerçek ki bu tavır değişikliği Türk siyasetinde önemli bir rahatlamaya vesile olmuş, gerginliği azaltmıştır. Bunu görmezden gelemeyiz. Tercüman



