- 01:33Hira Tatlısı En Özel Tatlı Denediniz mi?
- 00:46Pizzanın böylesini denediniz mi?
- 21:29Osmanlı Bandırma Tatlısı
- 01:56Görünce şaşıracaksınız Sizi şaşırtacak tarifler
- 00:48Zeytinyağlı Yaprak Sarması Ustalardan Tarifler
- 01:42Böylesi Görülmedi Ustalardan Gül Tatlısı
- 19:48Yumuşacık Poğaça Denediz mi?
- 23:43Garnitürlü Pilav Tarifi Denediniz mi?
- 22:59Muhteşem Bir Çikolatalı Tart Ne Dersiniz?
- 15:42NATO'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması
- Altın175,077
- BIST110.932
- Dolar4,0581
- Euro4,9812
- Euro/Dolar0.00
- Sterlin5,7077
- İstanbul10 °C
- Ankara7 °C
- İzmir15 °C
- Konya8 °C
- Adana15 °C
- Antalya18 °C
- Diyarbakır15 °C
- Bursa9 °C
- Kayseri6 °C
- Kocaeli6 °C
- Şanlıurfa15 °C
- Gaziantep11 °C
- İçel20 °C

Prof. Dr. Avcı: "Koroner kalp hastalarının ve felç geçiren hastaların tedavisinde kullanılan teknik, atar damarlar üzerinde düzenli yapılan egzersizin etkilerine benzer şekilde damarları, damar sertliğinden koruyor" ifadelerini kullandı.
Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve tüm dünyada en sık görülen ölüm sebebinin, damar sertliği ile ona bağlı kalp ve damar hastalıklarından kaynaklandığını ifade etti.
Kalbin besleyici koroner damarlarında oluşan sertliğin, kalp krizlerine ve kalp yetersizliğine, beyin damarlarındaki felç ve sakatlıklara, böbrek damarlarında gelişen daralmaların, ciddi hipertansiyon ve böbrek yetersizliğine, bacaklardaki sorunların ise ayak ve bacak kesilmelerine sebep olan kangrenlere yol açtığını aktaran Avcı, sağlıklı yaşam koşullarına uyulması ve risk faktörlerinin ortadan kaldırılması durumunda, damar sertliğinin önlenebileceğini vurguladı.
Prof. Dr. Avcı, şunları kaydetti:
"Hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme, kilo fazlalığı, sigara kullanımı, şeker hastalığı, kan basıncı yüksekliği, kolesterol yüksekliği gibi faktörler damar sertliğine yatkınlığı arttırır ve erken yaşlarda damar sertliğine bağlı hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Genç yaşlardan başlayarak, haftada 2-3 gün, 30-60 dakika, hızlı adım yürüme, yüzme, dans etme gibi aerobik türde egzersiz, damarları korumada en önemli etkendir."
Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı, düzenli egzersizle birlikte şekerli, unlu ve tuzlu besinlerin azaltılmasının şişmanlığı önlediğini, şeker hastalığı, hipertansiyon ve kolesterol yüksekliğinin daha iyi kontrol altına alınmasını sağladığını anlatarak, damarların korunması için sigara kullanımının da sonlandırılmasının önemini vurguladı.
Genç yaşlarda düzenli egzersiz yapamamış, orta ve ileri yaşlara gelmiş, şişman, diz eklemleri ve diğer ortopedik sorunlar nedeniyle egzersiz yapamayan, şeker hastalığı, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği gibi riskleri de olan hastalar için Ritmik Masaj tedavisiyle damar sertliğinden korunma şansının bulunduğunu belirten Avcı, şu bilgileri verdi:
"Koroner kalp hastalarının ve felç geçiren hastaların tedavisinde kullanılan teknik, atar damarlar üzerinde düzenli yapılan egzersizin etkilerine benzer şekilde, damarları, damar sertliğinden koruyor. Organlara kan götüren damarların genişlemesini ve büyük damarlar arası ince köprü damarlarının açılmasını sağlıyor. Bu yöntem, vücudun belden aşağısına, kalp ritmiyle uyumlu olarak yapılan derin adale masajı niteliğinde bir uygulamadır. Vücutta kan dolaşımını canlandırarak, kalbin ve tüm organlarının kanlanmasını arttırır ve doğal bir iyileşme sağlar. Günde 1-2 saatten, ortalama 35 saatlik kürler şeklinde uygulanır."
AA



