- 01:33Hira Tatlısı En Özel Tatlı Denediniz mi?
- 00:46Pizzanın böylesini denediniz mi?
- 21:29Osmanlı Bandırma Tatlısı
- 01:56Görünce şaşıracaksınız Sizi şaşırtacak tarifler
- 00:48Zeytinyağlı Yaprak Sarması Ustalardan Tarifler
- 01:42Böylesi Görülmedi Ustalardan Gül Tatlısı
- 19:48Yumuşacık Poğaça Denediz mi?
- 23:43Garnitürlü Pilav Tarifi Denediniz mi?
- 22:59Muhteşem Bir Çikolatalı Tart Ne Dersiniz?
- 15:42NATO'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması
- Altın174,529
- BIST110.932
- Dolar4,0581
- Euro4,9812
- Euro/Dolar0.00
- Sterlin5,6998
- İstanbul12 °C
- Ankara10 °C
- İzmir18 °C
- Konya12 °C
- Adana16 °C
- Antalya19 °C
- Diyarbakır17 °C
- Bursa13 °C
- Kayseri11 °C
- Kocaeli8 °C
- Şanlıurfa16 °C
- Gaziantep14 °C
- İçel20 °C

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Anayasa'nın tümüyle yenilenmesi gerektiğini, gündemdeki Anayasa paketinin içeriğinde temel sorunlar bulunduğunu ve demokrasi açığını kapatmaktan uzak olduğunu bildirdi.
TÜSİAD açıklamasında, derneğin, Türkiye'nin demokrasi açığı bulunduğunu uzun süredir dile getirdiği hatırlatılarak, demokrasi açığının giderilmesi için bir demokratikleşme paketi çerçevesinde yeni bir Anayasa yapılması, seçim ve siyasi partiler reformları gerçekleştirilmesi gerektiği kaydedildi.
Açıklamada, ''Yeni Anayasa birey odaklı olmalı, hiçbir ayrıcalığa yer vermemeli, kuvvetler ayrılığı ilkesinin geçerli olduğu çoğulcu parlamenter demokrasiyi esas almalıdır. Çağdaş ve bütünlüklü bir Anayasa reformunun olmazsa olmaz ön şartı, seçim sistemi ve siyasi partiler mevzuatında yapılacak değişikliklerdir. İvedilikle ülke barajının düşürülmesi ve ön seçimin zorunlu olması yönünde bir değişiklik yapılmalı, 2011 seçimlerine anti-demokratik siyasi partiler yasası ve çağdaş demokrasilerde örneği bulunmayan yüksek baraj ile kesinlikle gidilmemelidir'' değerlendirmesi yapıldı.
TÜSİAD açıklamasında, ''Anayasa tümüyle yenilenmelidir, gündemdeki Anayasa paketinin içeriğinde temel sorunlar vardır ve demokrasi açığını kapatmaktan uzaktır'' denildi.
Eşzamanlı olarak, tüm partilerin bugünden itibaren yeni Anayasa yapımı ve içeriği ile ilgili önerileriyle reform sürecine katkı sağlamaları gerektiğine işaret edilen açıklamada, ''Ancak şu an gündemde olan kısmi Anayasa değişiklik paketi, hazırlanışı açısından en azından parlamentoda sağlanmış bir uzlaşmaya dayanmamaktadır. Uzlaşmaya dayanmayan bir Anayasa paketi, ileride yeni Anayasa yapma sürecini de zorlaştıracaktır. Anayasa paketinin hazırlık sürecinde iktidar partisinden uzlaşmacı bir tavır beklediğimiz kadar, muhalefet de somut değişiklik önerileriyle tartışmaya derinlik kazandırmalıdır'' görüşü dile getirildi.
A.A.



