- 01:33Hira Tatlısı En Özel Tatlı Denediniz mi?
- 00:46Pizzanın böylesini denediniz mi?
- 21:29Osmanlı Bandırma Tatlısı
- 01:56Görünce şaşıracaksınız Sizi şaşırtacak tarifler
- 00:48Zeytinyağlı Yaprak Sarması Ustalardan Tarifler
- 01:42Böylesi Görülmedi Ustalardan Gül Tatlısı
- 19:48Yumuşacık Poğaça Denediz mi?
- 23:43Garnitürlü Pilav Tarifi Denediniz mi?
- 22:59Muhteşem Bir Çikolatalı Tart Ne Dersiniz?
- 15:42NATO'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması
- Altın175,132
- BIST110.932
- Dolar4,0581
- Euro4,9812
- Euro/Dolar0.00
- Sterlin5,6966
- İstanbul15 °C
- Ankara12 °C
- İzmir18 °C
- Konya10 °C
- Adana19 °C
- Antalya22 °C
- Diyarbakır17 °C
- Bursa15 °C
- Kayseri8 °C
- Kocaeli13 °C
- Şanlıurfa18 °C
- Gaziantep14 °C
- İçel22 °C

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Anayasa paketi hakkındaki eleştirilerini sürdürdü. Gün boyunca HSYK olarak değerlendirmelerde bulunduklarını aktaran Özbek, söz konusu değişiklik paketi ile kurulun etkisizleştirilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Özbek, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın Kurul toplantısını terk ederek, Kurul'un çalışmasını engellediğini savunarak, ''Sanıyorum bizi gözden çıkardılar, bize kararname çıkartmak istemiyorlar anladığım kadarıyla.'' dedi.
Özbek, HSYK'dan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Özbek, "Kurul, bugün olağan gündemiyle sabah toplandı. Gündemimizde yetkilendirme ve tefhim işlemleri ile güz kararnamesiyle ilgili olarak bazı çalışmalar vardı. Mahkeme başkanı ve bir kısım başsavcılıklar için Adalet Bakanlığınca kararname taslağı gönderilmedi. Bu durumu da Adalet Bakanı'na şifaen birkaç kez ifade ettik." dedi.
Özbek, mahkemelerin hakimlerin yetkilendirilmesine ilişkin kararnameyi beklediğine ve bu kararnamenin gecikmesiyle mahkemelerde yığılmalar olduğuna işaret ederek, son çıkan Çek Kanunu ile asliye ceza mahkemelerinden sulh ceza mahkemelerine devredilen davaların büyük sayıya ulaşmasıyla değişik yerlerdeki adalet komisyonu başkanlıklarının sulh ceza mahkemelerine yeni yetkilendirme yapılması talebinde bulunduklarını anımsattı.
Bu çalışmaların bir an evvel tamamlanmasını için Adalet Bakanlığından kararname taslağını HSYK'ya göndermesini 17 Martta yazılı olarak istediklerini kaydeden Özbek, şöyle konuştu;
''Buna da cevap alamadık. Bugün üyelerimizden Sayın Ali Suat Ertosun tarafından, 19 Mart tarihinde verilen 2 önergeyle kararname taslağının görüşülmek üzere Kurul'a getirilmesi ve ilke kararlarıyla ilgili olarak da görüşmelerin yapılabilmesi açısından karar alınması talep edildi. Ancak Bakanlık Müsteşarımız Kurul Üyesi Sayın Ahmet Kahraman, böyle bir önergenin gündeme alınmasına karşı olduğunu ifade etti ve görüşmeleri, toplantıyı terk etti. Toplantı yeter sayımız bulunamadığı için de bugünkü toplantımızı yapamadık. Bunu tutanağa bağladık.''
Bir gazetecinin, ''Müsteşar hakkında suç duyurusunda bulunacak mısınız?'' sorusu üzerine de Özbek, ''Gereği Kurul'ca değerlendirilecek.'' dedi.
Özbek, Adalet Bakanı Müsteşarı Kahraman'ın tavrının nedenini sorması üzerine de, ''Sanıyorum bizi gözden çıkardılar; bize kararname çıkartmak istemiyorlar anladığım kadarıyla...'' yanıtını verdi.
Ertosun'un gündeme alınmasını istediği kararnamede Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarının isimlerinin olduğunun ifade edildiğinin söylenmesi üzerine de Özbek, ''Öyle şey olur mu? Kararnamenin taslağı gelmedi daha, böyle bir şey söylemem mümkün değil. Olağan güz kararnamesinde yapılamayan, geriye bırakılan kısımların tamamlanmasıyla ilgili...'' yanıtını verdi.
''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sizin dün yaptığınız açıklamaları ağır başlılıktan uzak olarak nitelendirdi ne söylemek istersiniz?'' sorusu üzerine de Özbek, ''Ne söylememi istiyorsunuz, biz görevimizi yapıyoruz.'' dedi.
Özbek, HSYK'nın anayasa değişikliğine ilişkin çalışmalarını da sürdürdüğünü ifade ederek, detaylı bir inceleme yaptıklarını; çalışmalara yarın da devam edileceğini ve sonuçlanması durumunda yarın öğlenden sonra bilgilendirme yapabileceklerini söyledi.
Cihan
bunların tarafını tutarsa,başımıza ne gelir?"Bir yargıç erdemin en büyüğüne sahip olması gerekir.Nereden gelirse gelsin.Kim seçer getirirse getirsin,namusu şerefi olan erdemli yargıç,yargıç olarak kalır.Hiç bir zaman siyaset yapmaz,siyasi olamaz.Çünkü;Devletin yargıcıdır.Devletini temsil eder,pislik getirmez.Bugün yargıçlara bir bakın;Kimseye güvenleri,itimatları yok....