- 01:33Hira Tatlısı En Özel Tatlı Denediniz mi?
- 00:46Pizzanın böylesini denediniz mi?
- 21:29Osmanlı Bandırma Tatlısı
- 01:56Görünce şaşıracaksınız Sizi şaşırtacak tarifler
- 00:48Zeytinyağlı Yaprak Sarması Ustalardan Tarifler
- 01:42Böylesi Görülmedi Ustalardan Gül Tatlısı
- 19:48Yumuşacık Poğaça Denediz mi?
- 23:43Garnitürlü Pilav Tarifi Denediniz mi?
- 22:59Muhteşem Bir Çikolatalı Tart Ne Dersiniz?
- 15:42NATO'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması
- Altın174,640
- BIST110.239
- Dolar4,1015
- Euro5,0056
- Euro/Dolar0.00
- Sterlin5,7196
- İstanbul25 °C
- Ankara23 °C
- İzmir25 °C
- Konya23 °C
- Adana28 °C
- Antalya22 °C
- Diyarbakır24 °C
- Bursa28 °C
- Kayseri23 °C
- Kocaeli24 °C
- Şanlıurfa28 °C
- Gaziantep25 °C
- İçel26 °C

9 Ekim günü Ankara önemli bir zirveye ev sahipliği yapacak. Terör zirvesi Başbakan Erdoğan başkanlığında toplanacak. Aktütün saldırısının ardından terörle mücadelede hem yasal hem de operasyonel anlamda yeni bir yol haritasının belirlenmesi bekleniyor.
en önemli gündem maddesi asker ve polisin yasal değişiklik talepleri. Peki neler isteniyor? İşte yanıtları..
ARAMA YETKİSİ GENİŞLETİLSİN
Polis Vazife ve Selahiyet Kanununun durdurma ve kimlik sorma başlıklı maddesine göre, polis şüpheli gördüğü herkesi durdurup kimlik sorabiliyor. Polis, durdurduğu kişinin üzerinde veya aracında tehlike oluşturan bir eşyanın bulunduğundan şüphelenirse gerekli tedbirleri alabiliyor. Ancak, bu amaçla kişinin üzerindeki elbisenin çıkarılması veya aracın, dışarıdan bakıldığında içerisi görünmeyen bölümlerinin açılması istenemiyor. Asker ve polis, şüpheli kişinin elbiselerinin çıkarılmasının sağlanması ve araçların içlerinin aranması konusunda da yetki verilmesini istiyor.
ADLİ KOLLUK YETKİSİ VERİLSİN
İl İdaresi Kanununun operasyonların hangi yetkiler çerçevesinde yapılacağını düzenleyen maddesinin değiştirilmesi isteniyor. Bu maddeye göre operasyona çıkan asker, suçun işlenmesini önlemek amacıyla idari yetki kullanıyor. Bu durumda arama, el koyma, ifade alma gibi yetkileri bulunmuyor. Asker, operasyondaki askere adli kolluğun sahip olduğu yetkilerin verilmesini istiyor.
ARAMA İÇİN SAVCI İZNİ KALDIRILSIN
Kapalı yerlerde arama yapılmasını düzenleyen Ceza Muhakemesi Kanununun 119. maddesi de değiştirilmesi istenen maddelerden. Bu maddeye göre konutta, işyerinde ve kamuya açık olmayan kapalı alanlarda arama, ancak hâkim kararı veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde savcının yazılı emri ile yapılabiliyor. Güvenlik kuvvetleri ise acil durumlarda kapalı yerlerde de kolluğun arama yapabilmesini talep ediyor.



