- 01:33Hira Tatlısı En Özel Tatlı Denediniz mi?
- 00:46Pizzanın böylesini denediniz mi?
- 21:29Osmanlı Bandırma Tatlısı
- 01:56Görünce şaşıracaksınız Sizi şaşırtacak tarifler
- 00:48Zeytinyağlı Yaprak Sarması Ustalardan Tarifler
- 01:42Böylesi Görülmedi Ustalardan Gül Tatlısı
- 19:48Yumuşacık Poğaça Denediz mi?
- 23:43Garnitürlü Pilav Tarifi Denediniz mi?
- 22:59Muhteşem Bir Çikolatalı Tart Ne Dersiniz?
- 15:42NATO'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması
- Altın174,886
- BIST110.932
- Dolar4,0605
- Euro4,9845
- Euro/Dolar0.00
- Sterlin5,7163
- İstanbul20 °C
- Ankara20 °C
- İzmir22 °C
- Konya18 °C
- Adana23 °C
- Antalya23 °C
- Diyarbakır21 °C
- Bursa22 °C
- Kayseri19 °C
- Kocaeli22 °C
- Şanlıurfa23 °C
- Gaziantep22 °C
- İçel24 °C

HABER: ZEHRA BEKAR
Meslek Yüksek Okulu (MYO) mezun ve öğrencilerinin heyecanla beklediği; kadro, unvan, yetki ve askerlik indirimi hakkındaki kanun teklifi ertelenmelerin ardından 30 Haziranda TBMM Başkanlığı'na sunulacaktı; ancak şartlar olgunlaşmadığı için teklifin sunulması yine ertelendi.
Yaklaşık 2 milyon MYOlunun 1976dan beri beklediği kanun teklifi 45 gün içinde TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülmediği için 30 Mayıs'ta, doğrudan TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmek üzere Meclis Başkanlığı'na sunulacaktı. Ancak yoğun çalışma programı sebebiyle TBMM Başkanlığı'na sunulması hala bekleniyor.
Türkiye genelinde 515 Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan ve mezun olan bütün teknikerleri ilgilendiren kanun teklifinin önyargılar sebebiyle bugüne kadar kanunlaşamadığı ileri sürülüyor. İmam Hatip mezunlarına da hak doğuracağı endişesini taşıyan bazı kesimlerin tasarının kanunlaşmasını engelledikleri kaydediliyor.
SÜREÇ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
TBMM'deki yoğun çalışma programı sebebiyle 30 Mayıs'ta TBMM Başkanlığı'na sunulması beklenen teklif ertelendi.
Teknikerler Derneği (TEKDER) Genel Başkanı Hakan Baycık, TBMM'deki yoğun program sebebiyle, Milletvekili Prof. Dr. Abdulkadir Akcan'ın teklifin sunulmasını 30 Haziran Pazartesi gününe ertelemek zorunda kaldığını açıklamıştı; fakat teklif 30 Haziran' da da sunulamadı.
TEK-DER Genel başkanı Hakan Baycık MYOların kısa dönem askerlik yapmaları ve teknik elemanların bir oda çatısı altında toparlanabilmeleri amacıyla iki ayrı kanun teklifi hazırladıklarını, bu yasa teklifinin TBMMde komisyonda bekletildiğini ifade etti. Baycık bunun ilk aşama olduğunu, şu anda kanun teklifinin mecliste görüşülmesi için EVET kararına ihtiyacı olduklarını bunun içinde çaba gösterdiklerini, bu süreçte MYOluların artık sabırlarının tükendiğini kaydetti.
BU BEKLEYİŞ SONUÇ MYOLULARIN LEHİNE OLSUN DİYE!
Baycık, teklifi erteleme nedenlerini, MYOluların lehine karar çıkması için doğru zamanı beklemek olduğunu kaydetti. Meclis gündeminin yoğun olduğunu bu süreçte olumsuz bir yanıt almak istemediklerini kaydeden Baycık, MYOluların yoğun baskısı nedeniyle artık bunun bir sonuca ulaştırılması gerektiğini ifade etti. Son ertelenmenin ardından MYOluların baskısının daha da artıracağını kaydeden Baycık, amaçlarının teklife EVET denilmesi olduğunu bunu içinde uygun şartların oluşmadığını, mağdur olan MYOluların bu konuda anlayışlı olmaları gerektiğinin altını çizdi. Baycık, çok beklediklerini ancak sonucun önemli olduğunu belirterek olumsuz sonuçlanmaması için bu bekleyişlerin gerekli olduğunu söyledi. Her şey MYOluların lehine olsun. Beklemekten biz de memnun değiliz bunu arkadaşlarımızın anlaması gerekiyor diyen Baycık, sözlerini şöyle sürdürdü: Bunun anlamı daha çok bekleyeceğiz demek değil. Uygun zaman belki yarın oluşur biz de tam zamanı bilemiyoruz. Yanlış zaman MYO teklifini kadük bırakır
Genel Başkan Hakan Baycık, yasa tekliflerine CHP, MHP ve DSPli milletvekillerinin gereken sıcak ilgiyi gösterdiğine de vurgu yaparak, Bu konuda Türkiyede 2 milyon kişiyi çok yakından ilgilendirmektedir. TBMMde bize destek veren siyasi partilerimizin değerli yetkililerine teşekkürü bir borç biliyorum dedi.
Mesleki ve teknik açıdan TEKDER tarafından hazırlanan 2/114 ve 2/131 sayılı MYO kanun teklifi aşağıdaki değişiklikleri öngörüyor;
· Askerlik görevinin 9 ay olması,
· MYOnu bitirenlerin kadro, ünvan ve yetki almaları,
· MYOlu ara eleman alımını teşvik için, personelin % 50 si MYOlu ise işverenin sigorta muafiyeti tanıması,
· MYOlarda okuyan öğrencilerin okula başladıkları gün sigortalı olmaları,
· Kaliteyi düşüren sınavsız geçiş sisteminin değiştirilerek yeniden sınav ve kontenjan konulması.



