- 01:33Hira Tatlısı En Özel Tatlı Denediniz mi?
- 00:46Pizzanın böylesini denediniz mi?
- 21:29Osmanlı Bandırma Tatlısı
- 01:56Görünce şaşıracaksınız Sizi şaşırtacak tarifler
- 00:48Zeytinyağlı Yaprak Sarması Ustalardan Tarifler
- 01:42Böylesi Görülmedi Ustalardan Gül Tatlısı
- 19:48Yumuşacık Poğaça Denediz mi?
- 23:43Garnitürlü Pilav Tarifi Denediniz mi?
- 22:59Muhteşem Bir Çikolatalı Tart Ne Dersiniz?
- 15:42NATO'dan 'Zeytin Dalı Harekatı' açıklaması
- Altın173,132
- BIST107.391
- Dolar4,0689
- Euro4,9471
- Euro/Dolar0.00
- Sterlin5,6786
- İstanbul25 °C
- Ankara26 °C
- İzmir30 °C
- Konya24 °C
- Adana31 °C
- Antalya32 °C
- Diyarbakır27 °C
- Bursa28 °C
- Kayseri23 °C
- Kocaeli24 °C
- Şanlıurfa28 °C
- Gaziantep27 °C
- İçel28 °C

Rusya’nın resmi haber ajansı TASS’ın haberine göre Miller, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak proje için Rusya ve Türkiye’den üst düzey yetkililerin gelecek ay buluşacağını söyledi. Miller, Türk Akımı için hükümetlerarası anlaşmanın beklendiğini hatırlatarak, “Anlaşmanın imzalanmasını beklediğimiz için aralıktaki buluşmada imzalar da gündeme gelecek” dedi. Rusya tarafından Güney Akım projesinin yerine hayata geçirilecek Türk Akımı projesinin, iptal edilen projenin borularını ve altyapısını kullanacağına dikkati çeken Miller, “Şu an hükümetlerarası anlaşma imzalanmamış olsa da böyle bir gerçek nedeniyle Türk Akımı projesinin en kısa zamanda hayata geçirileceğini söyleyebilirim” ifadesini kullandı.
Miller, Türk Akımı’nın inşasına ne zaman başlanacağı konusunda ise bilgi vermedi.
‘Zamana ihtiyaç var’
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun ise, G20 Liderler Zirvesi kapsamında Antalya’da Reuters’a bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesinde Türk Akımı Projesi’nin de değerlendirildiğini vurgulayan Alaboyun, “Türk Akımı’na karşı değiliz. Türk Akımı’nda bazı konular için zamana ihtiyaç var. Kaç hat olacağı belli olacak. Sonuçta hat tek başına Türkiye’den geçmeyecek. AB ve birkaç ülkeyi de yakından ilgilendiriyor” dedi.
Hattın kapasitesinin yarıya indirildiğine dair resmi bir görüşme olmadığı vurgulayan Alaboyun, “Bize yapılmış resmi müracaat da yok. O nedenle projeye ilk haliyle bakıyoruz. Rusya hat sayısını gündeme getirmedi” dedi. Hattın inşaatının başlamasının, 2.5-3 yıldan önce olmayacağını söyleyen Alaboyun, şöyle devam etti:
“İnşaata başlamadan birinci hat için fizibilite izin verdik. Onlar diğer üç hat için de izin istiyor. İnşaat için her türlü mutabakat sağlandıktan sonra bunu yapabilirler. Daha resmin bütünü ortaya çıkmadı. Rusya daha önce fizibilite ile inşaat izni istedi. Bunu veririz de temeli atıp inşaatı kuramayabilirler. O yüzden resme bir bütün olarak bakıyoruz. Kendi ana istasyonumuzla ilişkilendirilmesini istiyoruz, buradan gaz alıp kendi sistemine koyabilmeli ve re-export yapabilmeli.”
Zeytinlikler sorunu
Erdoğan-Putin görüşmesinde enerji konularının da gündeme geldiğini ve iki liderin nükleer santral projesi üzerindeki kararlılığını vurguladığını kaydeden Alaboyun, “Nükleer santral için Kıyı Kanunu, Zeytinlikler Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanunu’nun çıkması lazım. Diğerleri komisyondan geçti ama zeytinliklerle ilgili sorun da çözülür. Bu yasal düzenlemeler yeni hükümetin kurulmasının ardından hayata geçirilecek” dedi. Santralin devreye giriş tarihiyle de ilgili değerlendirme yapan Alaboyun, “Nükleer santralin gidişinde sıkıntı görmüyoruz. 2022’de devreye gireceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Alaboyun, Türkiye’nin daha önce mutabakata varılmasına rağmen yüzde 10.25’lik indirimin uygulanmaması nedeniyle gittiği tahkimden vazgeçmesi gibi bir talebin Rusya’dan kendilerine gelmediğini de kaydederek, bu konunun çözüleceğine inandığını bildirdi.
MİLLİYET



